Så fungerar en besiktning!

En bostad behöver absolut inte vara i toppskick, men för att man som köpare ska vara medveten om vad man betalar för är det bra att anlita en besiktningsman som kan göra en hälsokontroll av boendet. Vi delar med oss av hur en besiktning går till!

 

  1. En besiktningsman inleder med att läsa på om fastigheten genom att gå igenom bygglov, ritningar och annan dokumentation. Detta görs genom samtal med säljaren.

 

  1. Säljaren är skyldig att berätta för besiktningsmannen om alla eventuellt gjorda renoveringar, gamla skador och annat som kan vara bra att veta för köparen.

 

  1. Efter det görs en så kallad ’’okulär kontroll’’ av besiktningsmannen, där det tittas, luktas (och ibland känns) på alla synliga ytor, t.ex. grund, källare, tak, fönster, kök och badrum. Alla delar av fastigheten kontrolleras grundligt.

 

  1. Sedan noterar besiktningsmannen det han/hon sett och gör därefter en riskanalys av iakttagelser som skulle kunna betraktas som fel- och/eller brister.

 

  1. Besiktningsprocessen avslutas med ett skriftligt besiktningsutlåtande.

 

Det här händer på listed just nu

LISTED rekommenderas

Vårt mål är att 100% av våra nya kunder kommer via rekommendationer.

Skicka in din rekommendation

Vi vill veta vad du tycker om oss. Skicka in ditt omdöme till smile@listed.se

Visning med nytt intryck

Välkomna på visning med ett nytt intryck!

Speedvärdering

Speedvärdering är vad det heter, du får en värdering mycket snabbt. Du skickar oss information om din bostad. Fördelen med detta är att du får informationen snabbt.

Jag vill ha en speedvärdering

15% extra på din försäljning

Ladda ner vår gratis "måste guide" för att få ut upp till 15% extra på din bostadsförsäljning.    Traditionell värdering

      Samarbetspartners och branschorganisationer