CHECKLISTA: 10 saker att tänka på när du går på visning!

Det är mycket att tänka på under en visning. Med vår checklista får du ta del av tio tips om vad som kan vara bra att kolla på och kontrollera när du är på en visning.

 

 1. Vattenskador!

En av de värsta sakerna i en bostad är att drabbas av en vattenskada. Det vanligaste är i badrummet vid golvbrunnen eller vid olika rör. Plastmattor kan ge ifrån sig tecken genom att de buktar upp runt golvbrunnen. Kolla även efter mögelfläckar, glipor, lösa fogar och sprickor i väggar- och/eller golv.

 

 

 1. Apparater.

Kolla så att alla apparater i bostaden fungerar korrekt. Tvättmaskin, diskmaskin, fläktar, kyl- och frys, och även spis och ugn.

 

 

 1. Kranar.

Kontrollera kranar i både kök och badrum. Testa varm- och kallvatten i både kranar och dusch.

 

 

 1. Väggar.

Kontrollera väggarna i bostaden. Är de bärande eller inte? Detta kan påverka om du vill göra framtida ändringar i din planlösning.

 

 

 1. Ljud.

Fundera på eventuella störningsmoment som kan finnas i bostaden innan visningen så att du kan kontrollera dem väl på plats. Finns det en närliggande väg som låter mycket? Vill du bo nära en förskola eller en pub? Är bostaden lyhörd, och hör man grannarna tydligt som går i trappuppgången? Människor är så olika när det gäller känslighet för ljud.

 

 

 1. Skadedjur.

Det är väldigt viktigt att kontrollera om det finns eventuella spår av skadedjur i bostaden. Det är vanligast att sådana spår hittas i kök och badrum. Vägglöss längs golvlister? Tomma larvskal eller pälsängrar i garderoben? Det är inte jättevanligt, men det kan vara bra att ta en titt.

 

 

 1. Kolla täckningen!

Har du bra täckning i lägenheten? Testa med din mobiltelefon! De flesta människor vill idag ha tillgång till bra uppkoppling i bostaden.

 

 

 1. Vilken uppvärmning?

Vad har bostaden för uppvärmningssystem? Är det centralvärme eller elradiatorer? Detta kan påverka uppvärmningskostnaden olika mycket.

 

 

 1. Utsikt.

Man får oftast inte tillgång till hela utsikten på visningsbilderna. Därför kan det vara bra att kolla alla utsikter under själva visningen. Hur ser det ut från alla fönster? Och ser du in i grannarnas bostad? I så fall kan de förmodligen även se in till dig! Detta är vyer som du kommer att se varje dag, så det är viktigt att man trivs med dessa.

 


 1. Allmänna utrymmen.

Det är inte alla som kollar igenom allmänna utrymmen såsom garage, förråd och tvättstuga under en visning. Är du verkligen intresserad av bostaden rekommenderar vi att du ber om att även få titta på dessa. Storleken på förrådet kan vara mycket viktigt att veta om, speciellt för dig som är medveten om att du har mycket prylar!

 

Det här händer på listed just nu

LISTED rekommenderas

Vårt mål är att 100% av våra nya kunder kommer via rekommendationer.

Skicka in din rekommendation

Vi vill veta vad du tycker om oss. Skicka in ditt omdöme till smile@listed.se

Visning med nytt intryck

Välkomna på visning med ett nytt intryck!

Speedvärdering

Speedvärdering är vad det heter, du får en värdering mycket snabbt. Du skickar oss information om din bostad. Fördelen med detta är att du får informationen snabbt.

Jag vill ha en speedvärdering

15% extra på din försäljning

Ladda ner vår gratis "måste guide" för att få ut upp till 15% extra på din bostadsförsäljning.  Traditionell värdering

   Samarbetspartners och branschorganisationer